Безпокойство

Физическа блокировка. Безпокойството е безпричинен страх. Човекът, изпитващ непрекъснато безпокойство, живее в болезнено очакване на някаква неясна непредсказуема опасност.

Емоционална блокировка. Постоянното безпокойство пречи на човек да живее в настоящето. Той мисли през цялото време за това, което е преживял той или някой друг. Въображението на такива хора е много развито и те прекалено много мислят за събития, които е малко вероятно да се случат. Такива хора постоянно търсят всевъзможни признаци да оправдаят безпокойството си.

Ментална блокировка. Почувстваш ли, че наближава поредния пристъп на безпокойство, опитай да осъзнаеш, че твоето въображение надделява над съзнанието ти и ти пречи да се наслаждаваш на настоящето. Убеди се, че няма нужда нищо да доказваш. Приеми се такъв, какъвто си, с всичките си достойнства и недостатъци. За да се избавиш от страха пред неизвестността, се постарай да повярваш в интуицията си – тя няма да те подведе, стига да й дадеш възможност. Опитай се и повече да се доверяваш на заобикалящите те хора. Позволи им да ти помогнат, така както могат.

Статията е превод от http://www.angelsay.ru/

0 коментара:

Публикуване на коментар

AdSense

Предоставено от Blogger.