Алергии

Физическа блокировка. Алергията е повишена или изкривена чувствителност на организма към някакво вещество. Алергиите спадат към заболяванията на имунната система.

Емоционална блокировка
. Алергичният обикновено изпитва отвращение към някого и не може да търпи този човек. Той с голямо усилие се приспособява към хората и ситуациите. Такива хора често са под силното впечатление от други хора и особено от тези, на които сами искат да направят впечатление. Много от алергичните са обидчиви. Те често се смятат за обект на агресия и преувеличават необходимата степен на самозащита. Алергията винаги е свързана с някакво вътрешно противоречие. Едната половина на алергичния се стреми към нещо, а другата – подтиска този стремеж. Същото е характерно и за отношението им към хората. Така например, алергичният може да се радва на присъствието на някого, но в същото време да желае този човек да се махне: той обича този човек, но и не иска да показва зависимостта си от него. Често след дълги терзания той намира много недостатъци в любимия човек. Много често причината за алергиите се крие в това, че родителите на този човек са имали напълно различен поглед към живота и постоянно са влизали в спорове. Алергията може да бъде също и добър начин да се привлече вниманието, особено ако се проявява чрез затруднено дишане, когато алергичният не може да се справи без чужда помощ.

Ментална блокировка
. Ако страдаш от алергия, значи в живота ти се повтаря една определена ситуация, която хем те привлича, хем отблъсква, или има човек, по отношение на когото изпитваш неприязън, а в същото време желаеш одобрението му – обикновено това е някой от близките. Струва ти се, че ако оправдаеш очакванията му, той истински ще те обича. Трябва да разбереш, че това не е нищо друго, а зависимостта ти от одобрението или неодобрението на този човек. Трябва да спреш да си мислиш, че подчинението е единственият начин да получиш любовта на този човек.
Интересното е, че алергията много често е свързана точно с този или това, което обичате най-много. Например, може да обожавате млечните продукти и да сте алергични към тях. Ако страдаш от хранителни алергии, възможно е това да говори, че трудно признаваш правото си да се наслаждаваш на радостите в живота.
Животът ти ще стане много по-лек и приятен, ако осъзнаеш, че не е нужно да страдаш, за да привлечеш вниманието на този, когото обичаш. Може би в детството си се убедил, че болестта е начинът да привлечеш внимание, но не трябва да се мисли, че това е единственият начин.
Ако имаш алергия към прах или животно, възможно е причината да е, че често се усещаш като обект на агресия. Защо си мислиш, че другите са зле настроени към теб? Това трябва да се подложи на подозрение. По принцип ако човек се бои от някого, то причината за страха трябва да се търси в него самия.
Вместо да си мислите, че алергията е причинена от външни фактори, постарайте се да си спомните и анализирате всичко, което ви се е случило в рамките на деня, предхождащ алергичната реакция. Може би сте общували с хора, които не понасяте или мразите. И тъй като истината е, че не можете да промените другите, то не ви остава нищо друго освен да се научите да гледате на света с очите на сърцето.

0 коментара:

Публикуване на коментар

AdSense

Предоставено от Blogger.