"Аз съм това, което ям"

Много хора не се замислят откъде идва месото, което им се сервира в заведенията или което си купуват от магазина. Всъщност понятието "месо за ядене" само по себе си звучи доста канибалски и неприятно. Истината е, че това всъщност си е чиста проба мърша, която е бъкана с всевъзможни химикали, за да може след убиването на животното месото да ви бъде поднесено с червен цвят вместо със сивкаво-зеленикавия цвят на гниеща плът. Звучи отвратително нали? Е, тук е мястото да ви припомня старата поговорка "Аз съм това, което ям." Не ме питайте откъде е - тук ще се изложа. Ето ви вместо това малко повече информация събрана от репортерката на БТВ, Генка Шекерова за неин репортаж.

"За да се произвежда повече месо и за да има по-голяма печалба, животните се инжектират с хормони ускоряващи растежа, стимулиращи апетита, успокоителни медикаменти и химически хранителни смеси.

Така както в нашите тела настъпва стрес в моменти на интензивно изживяване на страх или ужас, по същия начин при животните, при опасни ситуации се извършват съществени биохимични промени. Точно преди и по време на смъртната агония на убиваното животно, хормоналното ниво в кръвта му по- специално това на адреналина, рязко се променя. Голямо количество хормони освободени в кръвния поток се запазват в трупа на животното, поради което месото му става токсично.

Веднага, след като животното е убито, протеините в организма му коагулират и се освобождават разрушаващи ензими, при което се формират денатурирани субстанции, наречени птомиани. Непосредствено след настъпване на смъртта, освободените птомиани стават причина за изключително бързо разлагане и гниене.

След смъртта на животното, месото му придобива сиво – зеленикав цвят. Хранителната промишленост се опитва да маскира това оцветяване, добавяйки нитрити и други консерванти.

Консумирайки месото на животното впоследствие, от своя страна вие приемате в организма си цялата концентрация на всички отровни химически вещества, натрупвани в неговата плът през целия живот, а и след смъртта му.

Човекът, хранейки се с месо или други месни продукти, се намира на края на хранителната верига и като краен консуматор се оказва и краен приемник на най-високите концентрации на различни токсични отпадни продукти, включително пестициди, метали, антибиотици, хормони, нитрати, нитрити, пикочна киселина, както и различни болестотворни бактерии."

Е, да ви е сладко, уважаеми!

0 коментара:

Публикуване на коментар

AdSense

Предоставено от Blogger.