Болки в колената

Физическа блокировка. Колената са най-важните стави на краката. Те поемат цялата тежест на тялото ни, когато е изправено и му позволяват да се движи, качва и слиза по стълби, да сяда, да се накланя и изправя. Следващото описание се отнася до всички проблеми, които могат да повлияят на естествената функция на колената.

Емоционална блокировка. Болката или проблемите с колената, нарушаващи една от функциите му, е признак за недостатъчна гъвкавост по отношение на бъдещето. Болката в коленете обикновено се появява при тщеславни и инатливи хора, които не обичат да приемат идеите и съветите на другите хора. Това отношение им вреди, тъй като така те се лишават от възможността да намерят най-лесния начин да обезпечат бъдещето си. Ако болката е предизвикана от артроза или артрит, вж. съответните статии.

Ментална блокировка. Тази болка ти помага да осъзнаеш, че не си достатъчно гъвкав. Не забравяй, че тялото ти винаги се опитва да те предупреди за неща, които може би не осъзнаваш. Не искаш да възприемеш новите идеи и да промениш отношението си към собственото си бъдеще и това на хората, които обичаш, тъй като се боиш да не загубиш контрол над себе си и над ситуацията. Трябва да спреш да вярваш, че отстъпването значи да застанеш на колене или да се подчиниш. Възможно е липсата на гъвкавост да се крие в това, че се страхуваш да не заприличаш на някой от родителите си. Трябва да знаеш, че ти можеш да имаш самостоятелен живот, независим от този на родителите ти. Но понятие като абсолютна независимост не съществува – от време на време всички ние се нуждаем от нечия помощ.

Статията е превод от http://www.angelsay.ru/

0 коментара:

Публикуване на коментар

AdSense

Предоставено от Blogger.