Скритите опасности на микровелето

По материали на Антъни Уейн и Лоурънс Нюъл
Най-вероятно милиони хора поради незнание жертват здравето си в замяна на удобството да ползват микровълнови печки. Задайте си въпроса кой създаде микровълновите фурни и защо? Защо в СССР са забранили употребата им през 1976г.? Отговорите могат така да ви шокират, че да захвърлите микровелето на боклука. Повечето хора дори не знаят на какъв принцип работи това „чудо” на домакинските електроуреди и си го купуват на сляпо, просто за да спестят време. В това разбира се нямаше да има нищо лошо, ако...! Тъй като в блога би било доста неприятно визуално да се „скролира” за дълги статии, ще изложа възможно най-кратко основните вреди от микровелетата. Относно изследванията през годините, доказателства от учени, кой какво е публикувал и защитил като теза, ако проявите интерес, пишете ми на mina_jorj@abv.bg и ще изпратя цялата статия.

Вреди от категория І
Канцерогенни ефекти
1. Създават „ефект на свързване” с радиоактивността в атмосферата, причинявайки значително увеличаване на количеството алфа и бета частиците в храните.
2. Създават се канцерогенни агенти в състава на протеиновите хидролизантни съединения в млякото и зърнените храни, които са всъщност естествени протеини, разделящи се на неестествени частици при добавяне на вода.
3. Променя се съставът на хранителните вещества, което нарушава работата на храносмилателния тракт заради нестабилния катаболизъм.
4. Заради промените в хранителните вещества, се наблюдават дисфункции в лимфната система, водещо до дегенерация на имунния потенциал на тялото срещу определени форми на абнормално разрастване на тъкани.
5. Поглъщането на така обработена храна води до появата на висок процент ракови клетки в кръвния серум.
6. Микровълновите излъчвания водят до промяна в катаболичното поведение на глюкозидите и галактозидите при замразените плодове.
7. Микровълновите излъчвания водят до промяна в катаболичното поведение на растителните алкалоиди дори при кратковременно излагане на зеленчуците.
8. Формират се канцерогенни свободни радикали (високо реактивни дефектни молекули) в определени минерални молекулярни групи при растенията и по-специално при кореноплодните.
9. Статистиките сочат, че при значителен процент от хората храните, обработени в микровеле, са довели до стомашни и чревни ракови образувания, пълна дегенерация на периферните клетъчни тъкани, а също и постепенен срив във функциите на храносмилателната и отделителна система.

Вреди от категория ІІ
Влошаване на хранителните качества
1. Микровълновите излъчвания водят до спад в биовиталитета* на витамините В-complex, витамин С и Е, в някои от най-важните минерали и липотропи в храната. (биовиталитет – способността на тялото да усвоява).
2. Спад в метаболитното поведение и способността за усвояване на алкалоиди, глюкозиди, галактозиди и нитрилозиди.
3. Значително ускоряване на структурното разлагане във всички храни.

Вреди от категория ІІІ
Биологични ефекти в следствие на облъчване
Оказва се, че излагането на микровълни също има неочаквано негативни последствия върху общото здравословно състояние на хората. Този факт става известен, когато руснаците решават да изпробват високотехнологичен апарат и откриват, че дори не е нужно хората да поглъщат храна, обработена в микровълнова фурна. Самото излагане на това енергийно поле оказва достатъчно влияние за проявяване на вредни странични ефекти. В следствие на тези резултати през 1976г. в СССР се забранява използването на каквито и да е уреди на принципа на микровълните.
В следствие на гореописаните 29 противопоказания, употребата на микровълнови уреди е абсолютно непрепоръчително. В съвременните научни среди в много държави се шири това мнение, подкрепено и от получените доказателства от СССР.
Произволните вълнови остатъци се свързват с биологичните системи на тялото (Категория ІІІ:9), оказват влияние върху неврологичните системи, главно върху мозъка и невроплексусите (нервните центрове) и в резултат се получава дългосрочна деполяризация на тъканните невро-електрически вериги. Тъй като това може да доведе до необратими увреждания на неврологичния интегритет на много от компонентите на нервната система (И.Р. Лурия, Новосибирск 1975г), поглъщането на мъкровълново обработени храни е абсолютно противопоказно във всяко отношение. В резултат на направените изводи от страна на швейцарските, руски и германски изследователи, могат да се посочат десет причини да изхвърлите без отлагане микровелето си:
1. Продължителното консумиране на „микровълнова храна” води до постоянни и дългосрочни увреждания на мозъка заради намаляването на електричните импулси в него – деполяризация или демагнетизиране на мозъчната тъкан.
2. Човешкият организъм не може да усвои непознатите вещества, образувани в обработената така храна.
3. Спира производството на мъжки и женски хормони или техният състав се променя.
4. Последствията от поглъщане на „микровълнова храна” са необратими.
5. Минералите, витамините и хранителните вещества се намаляват или променят и тялото ни има малка или никаква полза от тях, както и изменените вещества не могат да се усвоят от организма.
6. След обработка в мъкровълнова печка минералите в зеленчуците се изменят в канцерогенни свободни радикали.
7. Микровълновата храна води до стомашни и чревни ракови образувания (тумори). Това е обяснението на много бързото увеличаване на броя заболели от рак на дебелото черво в Америка.
8. Продължителното хранене с микровълнова храна води до образуване на ракови клетки в кръвта.
9. Продължителната й консумация води до имунна недостатъчност в следствие на изменения в кръвния серум и лифмната жлеза.
10. Консумацията й води до загуба на памет, концентрация, емоционална нестабилност и намаляване на интелигентността.
Още ли не сте запратили микровелето през прозореца?!

0 коментара:

Публикуване на коментар

AdSense

Предоставено от Blogger.