Меркаба и Цветето на Живота


Какво значи "Меркаба"?

Думата Мер-Ка-Ба е съставена от три думи: Мер, Ка и Ба. Произходът им е от древен Египет. Думата има няколко произношения като Merkabah, Merkava и Merkavah. Ние обикновено я казваме с ударение върху втората сричка – Мер-КА-Ба. Други я произнасят с ударение на всяка сричка.

Думата Мер е особен вид светлина, за която са научили в Египет по времето на ХVІІІ династия, следвайки промяната в религиите към почитането на Първотвореца. Мер това са две светлинни полета, въртящи се едновременно в противоположни посоки. Тези полета се активират, когато човек прилага определени дихателни техники.

Ka това е индивидуалното съзнание на всеки човек.

Бa това е начинът, по който всеки индивид възприема реалността. При нас хората, Ба обикновено се свързва с тялото или физическия свят. Съществата от другите измерения нямат тела и за тях Ба е начина им на възприемане на тяхното измерение.

Какво представлява Меркаба?

Меркаба това е светлинно поле, въртящо се обратно по часовника, което се генерира от въртенето на определени геометрични фигури, и това поле влияе на душата и тялото. Това поле дава възможност на съзнанието, тялото и духа да достигнат и навлязат в други измерения или форми на живот. Всъщност, Меркаба е много повече. Преминалите курса Цветето на Живота и изучили медитацията Меркаба споделят, че са научили повече за самите себе си, свързали са се с висшия си Аз и са преминали в друго ниво на съзнание. Меркаба е средство човек да разкрие пълните си възможности.

Меркаба е кристално енергийно поле от определени фигури от свещената геометрия, които свързват в едно съзнанието, тялото и сърцето. Веднъж създадено, това енергийно поле се разпростира на разстояние 16 м. Тези геометрични енергийни полета обикновено се движат около тялото ни почти със скоростта на светлината, но при повечето хора те се движат бавно или въобще не се движат, благодарение на липсата на внимание и тренировка. Когато това поле се възстанови и започне нормално да се върти, то се нарича Меркаба. Активираната Меркаба изглежда като НЛО кораб или наподобява формата на галактика.

Меркаба ни дава възможност да развием по-високо ниво на съзнание, свързва ни с висшия Разум и помага да си припомним безкрайните ни възможности. При правилното изпълнение на тази медитация, Меркаба плавно обединява женския (интуиция, възприятия) и мъжкия (действие, сила) аспект на съзнанието и духа ни.

Какво ще се случи, когато изуча и започна да прилагам тази медитация?

Ще започнете да осъзнавате геометричните полета и съвсем осезателно да ги усещате около тялото си. Тези геометрични енергийни полета могат да бъдат активирани само по определен начин, който е свързан с дишане. Медитацията Меркаба се състои от 17 дъха и мудри (положения на ръцете), които са ключ към правилното използване на Меркаба.

Активирането на Меркаба чрез тази дихателна медитация ще ви свърже с висшия ви Аз и ще усили всички аспекти на живота ви. Ще бъдете в състояние да се освобождавате от стреса, да балансирате съзнанието и емоциите си и да се самолекувате, ако прилагате медитацията с постоянство. Но най-важното е, че ще усетите и припомните близостта си с Бог.

Изучаването на Меркаба медитацията самостоятелно не е достатъчно, за да активирате пълния й потенциал. Всеки може да изучи стъпките чрез книга или видео материал. Но има нещо много по-важно от научаването на стъпките и това е отварянето на сърцето и изпълването му с Божествената Любов. Именно тази Безусловна Любов е ключът, който превръща Меркаба в истинско живо поле от светлина. Без Любовта тя е само поредица от дихателни упражнения с малка полза.

По време на семинарите Цветето на Живота се изучават специални начини за пробуждане на състраданието, безусловната любов и вътрешната хармония, за да можете да изпитате Божествената Любов, докато изучавате Меркаба. Осъзнаването на големия ви потенциал чрез директно общуване, дава много по-големи възможности от тези в една книга. Много от участниците споделят за енергийни усещания и чувства несравними с нищо досега в живота им. Често сред изучаващите възниква силна връзка и усещане, че са част от „семейството” и това дава допълнителни сили на групата.

Всеки може да си припомни как да активира своята Меркаба!

1 коментара:

Анонимен каза...

az imam oranjevo zlatista aura tova ne sa li dezata na slanceto? kakvo ozna4ava

Публикуване на коментар

AdSense

Предоставено от Blogger.