Коя музика е разрушителна


Днес вече е доказано разрушителното въздействие върху психиката на човека на всички видове рок музика, както и поп-антикултурата като цяло, и благоприятното въздействие върху здравето на човек на народната и голяма част от класическата музика.
Музиката, която може да бъде определена като вредна, се отличава с честия си дисонанс, липсата на форма и нерегулярност на ритъма. Към тази музика се отнасят поп и рок музиката, която въздейства чрез ултра и инфразвук, който ние не чуваме, но те се възприемат от органите ни и това има разрушителен ефект на мозъка на принципа на "25-ия кадър."

Всяка силна музика води до нервно разстройство. Артериите започват да се свиват и възпрепятстват притока на кръв към сърцето при сила на звука 70 децибела.
Чрез експерименти е установено, че когато звукът от барабани "там-там” превишава 100 децибела, някои слушатели започват да припадат. Рокендролът и сродните му музикални форми са с около 120 удара в минута или около 2 GHz. Всъщност през последните години все по-голямо разпространение имат музикалните направления, при които броят удари в минута достига 240, т.е. 4 GHz. Образно казано, това е директен удар по мозъка, стомашно-чревния тракт и тази музика в буквалния смисъл на думата "сваля човек на земята". Сред професионалните заболявания при голям процент от естрадните изпълнители е стомашната язва, което може да се свърже с обсъжданите параметри на музиката. Също така тази честота се отразява на сърдечно-съдовата, имунната и нервната система.

Трябва да се отбележи, че всяка поп-рок музика има негативно въздействие върху човешкото съзнание. Тя понижава честотата на вибрациите му и следователно снижава осъзнатостта или възприемането на реалността. С други думи хората, които слушат тази музика, губят контрол над себе си по отношение на мислите, емоциите и поведението си. Поп-рок музика дава възможност да се манипулират масите и да се насочват хората в дадена посока. Ето защо на концертите на поп-рок групи може спокойно да се развива бизнес с наркотици, алкохол, цигари и др. Различната агитация, пропаганда, реклама е имала голям ефект на подобни концерти, за да може след концертите зомбираната тълпа от хора да се насочи към едно или друго място с користна цел.

Сега е доказан фактът, че поп-рок музиката е изградена въз основа на въздействието на определени инфразвукови честоти. Те принуждават човек да танцува дори да не желае. Също така рок музика активизира сексуалната енергия и пробужда животинските инстинкти. В действителност човек слиза на равнището на животните, култивирайки в себе си същите потребности като при животните: храна, сън, защита и възпроизводство, забравяйки за главната отлика на човека от животното: способността да мисли за принципите на живот във вселената, да научава, да създава.

Проф. Б. Раух твърди, че слушането на рок музика води до отделянето на така наречените стрес хормони, които изтриват значителна част от информацията в мозъка. Американски лекари, начело с учения Робърт Ларсън твърдят, че повтарящият се ритъм и нискочестотните трептения на бас-китарата влияят силно на състоянието на гръбначно-мозъчната течност, и в последствие, на функционирането на жлезите, които регулират отделянето на хормони; значително се променя нивото на инсулин в кръвта; основните показатели за нравствено възспиране падат или под нивото на търпимост или изцяло се неутрализират. Специалистите наричат рок-музиката "музика-убиец" или "звукова отрова”, водеща до музикално пристрастяване.

Популярността на рок музиката се превръща в източник на сериозни проблеми. В Съединените щати под ръководството на Боб Ларсън са проведени медицински изследвания, които спомагат за определяне особеностите на въздействие на хард рока върху човешкото тяло и неговата психика. Установява се, че нискочестотните трептения оказват влияние върху гръбначно-мозъчната течност, състоянието на която се влияе от лигавицата и хормоналните жлези. При слушане на хард рок се нарушва баланса между половите и надбъбречни хормони, увеличава се количеството инсулин в кръвта, което от своя страна води до нарушаване на процесите на възбуждане и подтискане в кората на главния мозък.

Досега не са открити истинските мотиви за самоубийството на солиста на група „Лесоповал”, китариста на група "Черно кафе", сътрудника на група "Технология" и китариста на рок групата "Алиса". Но психологът Азаров е установил, че в музиката на тези групи често се повтаря едно и също съдбоносно съчетание от ноти, което води до унищожение. Азаров смята, че това е всъщност тази "звукова отрова”, която е в състояние да доведе човек до лудост. Освен факта, че хората склонни към самоубийство, пишат определена музика, те несъзнателно обричат на гибел всичките си почитатели. Психологът Азаров твърди, че много от съвременните музикални парчета са създадени от звуци-убийци, които могат да убият човека.

Днес вече е доказано чрез експерименти опустошителното въздействие на рок музиката върху духовното и физическо здраве на човека. На генетично ниво тази музика предизвиква много силни нарушения или по-точно разрушения: тя буквално "разкъсва" молекулите на ДНК. Докато класическата музика има точно обратния ефект.

Сега вече няма съмнение, че поп-рок музиката спира развитието на човек, убива съзнанието и ожесточава сърцето. Тежката музика, най-вече рок и хеви метъл, са коварни оръжия, които могат да доведат хората да лудост. За да се убедим в силата на поп музика, е достатъчно да си спомним някои от глупавите думи, които много често се чуват от песните по радиото. Всъщност фонът, идващ от радиото също не е добър. Той е неравномерен и се прекъсва постоянно от реклами и от самите водещи.

Такива словосъчетания като „убили негра” (убиха негъра) на Забранените барабанисти, „я убью тебя лодочник” (ще те убия, лодкарю) на Лебедински, „я сошла с ума” (аз полудявам) на Тату, „Я беременна, это временно” (Аз съм бременна, но това е временно) и др. програмират в човешкото съзнание насилие, агресивно поведение и хаотичност.

Защо повтаряме глупавите думи на множеството безмислени песни? Защото звуковата информация многократно се записва в паметта на всяка молекула на нашето тяло.
Програмиращата сила на музиката може да бъде насочена както за съзидание, така и за унищожаване. И ние виждаме, че сега доминира второто. Приобщаването към поп-рок ритъма е допринесло за дълбокото разпадане на обществото, моралните ценности и разпространението на негативни емоционални състояния.
Хората ходещи непрекъснато със слушалки на ушите, просто не осъзнават, че причина много от техните проблеми е звуковата отрова на поп-рок музика, изтласкваща ги от спокойния ритъм на живота. Бездарните певци и писачи на песни днес пишат за всичко наред, интересувайки се не от качеството на музиката, а от количеството и от „спечелените кинти”.

Разпространението на организираната престъпност, плячкосването, въоръжените конфликти и международният тероризъм са все следствия от изменението на звуковия ритъм - ритъма на вибрациите. Поп-рок музиката е оставил грозен отпечатък в живота ни и е посявала в света атмосферата на взаимно недоверие, страх, враждебност, агресия, депресия и тревожност.

Сега е научно доказано, че хард рокът предизвиква разстройства във физиологията на животните. Затова пък той е чудесна музика за плевелите и болестотворните микроби. Не е трудно да си представим колко по-силно е въздействието върху много по-чувствителната нервна система на човека. Вредата от това въздействие е също така потвърдена и от науката. Същността на това въздействие е в това, че се получава притъпяване на съзнанието, разрушават се и умират най-фините и възвишени емоции на душата - рокът убива в душата всичко чисто и божествено, което прави човека прави човек, оставяйки непокътнати само най-примитивните животински инстинкти. Освен това този ритъм е груб дразнител на нервния полов център, подбуждайки го към преждевременно повишена активност, физически водещо човека до буря от низки емоции и страсти.

Експерти по хипноза твърдят, че поредици от повтарящи се отново и отново удари предизвикат хипноза. По този начин хората с нервни заболявания са много възприемчиви към всичко, което се "проповядва" в рок музиката. Много хора са уверени, че рок музиката е оръжие на сатаната, способно да унищожи човека духовно и физически. То разрушава и нервната система на нищо неподозиращите хора. В текстовете на песните, които често са неморални, се говори за неподчинение и тези мисли се наслояват в съзнанието на хората заради тяхната възприемчивост към рок музиката. Думите на тези песни пропагандират философия, която може да бъде изразена с думите: "Прави каквото си искаш!" Мислите, предизвикани от такива думи, унищожават човека отвътре. Ето защо хиляди наглед нормални тийнейджъри се държат като полудели на рок концертите и понякога извършват аморални действия под влиянието на наркотици и алкохол.

Поп-рок музика подготвя почвата, а текстовете подстрекават към самото действие. Всяко музикално течение в рок музика, а също и съпътстващата я култура говорят, че зад думите на песните, зад тези изпълнители се крият антибожествени философии. На всеки поп-рок концерт или купон с такава музика, наблюдавайки поведението на хората, може да се видят непоправими щети, нанесени на тяхната нравстеност и интелект.

2 коментара:

Анонимен каза...

ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!!! ЧУВАЛА ЛИ СИ ЗА ХАУС МУЗИКАТА? ЗА ТРАНС И ТЕХНО?? ЯВНО НЕ... РОК И ПОП МУЗИКАТА СА БЕЗОБИДНИ! РОВНИ В ЧИЧКО ГУГЪЛ ЗА ХАУС, ТРАНС И ТЕХНО И ЩЕ ВИДИШ, ЧЕ ТЕ МОГАТ ДА НАВРЕДЯТ, ДАЖЕ И ДА УБИЯТ! НЕ РОКА!!! ЛЕЛЕЕЕЕ КОЛКО ГЛУПАВИ ХОРА ИМА....... ДОКАЗАНО БИЛО ДРУГ ПЪТ! РОК И ПОП МУЗИКАТА СА МОЯТ ЖИВОТ. ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ СТАТИЯТА Е НАПИСАНА ОТ НЯКОЙ НЕРАЗБИРАЩ И ПРЕДОВЕРЯВАЩ СЕ ЧОВЕЧЕЦ, КОЙТО СЛУША САМО КЛАСИКА И ЦЪРКОВНИ ПЕСНОПЕНИЯ =d

Mina Parcheva каза...

Анонимен, всеки има право да слуша каквато музика си поиска, ако ще и най-убийствената, така както всеки има право да публикува статии, чиито твърдения споделя като начин на мислене. Доколкото виждам от коментара ти, слушането на рок музика не ти се отразява особено творчески на мисленето, щом една такава статия те изважда дотам от равновесие, че да наречеш някой човек "глупав" за това, че я е публикувал/изказал като твърдение. За споменатите видове "лоша" музика знам сигурно повече от теб, тъй като известно време ми се натрапваха, без право на избор. Колкото до класическата музика и песнопенията - не съм слушала такива сигурно от 10 години, но дори и да слушам само такива, не виждам нищо лошо в това.
Сполай ти!

Публикуване на коментар

AdSense

Предоставено от Blogger.