Музиката - тайно оръжие за управлението на света

"Музика е наука за добра хармония. Когато извършваме несправедливост, ние не съхраняваме музиката. По същия начин, небето, земята и всичко, което се движи по Божия замисъл, не съществува без науката за музиката. В действителност, Питагор доказа, че светът е създаден чрез музика и може да бъде управляван чрез музика. " (Касеодор сенатор, 485-ok.580, "За музиката")

Музика е оръжие, което може както да сътворява, така и да унищожава всичко живо.
Известно е, че гърците са пазели чистотата на музиката си с цялата строгост на законите. Композиторите са били глобявани или дори са били прогонвани от страната, ако се е считало, че музикалните им произведения носят вреда за обществото.
Още в древността Аристотел е твърдял: "Винаги трябва да се предпазваме от въвеждането на нов тип музика като възможна опасност за цялата държава, тъй като промяна в стила на музиката винаги се отразява на най-важните аспекти на политическия живот."

Известно е, че рокът е измислен от ОГПУ през 20-те години на миналия век в качеството на психотропно оръжие, предназначено за насочване към враговете на световната революция. Малко преди разстрела през 1937г. на учения, занимаващ се с с изучаванети на въздействието на ритъма върху човешката психика, както и прекратяването на опитите в бившата СССР, засекретената информация за новото психотропно оръжие е открадната от немски фашисти. Първият рок концерт е би проведен през 1936 г. на Конгреса на национал-социалистите. По заповед на Хитлер рокът е трябвало да стане официалния музикален формат при изграждането на Третия райх. По-късно Хитлер се отказва от тази идея, но тя се приема като метод на действие от англичаните и американците. Съединените щати широко използват рокендрола срещу СССР с изобретеното от тях оръжие чрез своите агенти.
През последните десетилетия на миналия век се появяваш много музикални стилове и по-голямата част от тях, по мнението на много учени, имат разрушителен ефект на живите организми.

При звуците на всяка съвременна музика кравите лягат на земята и отказват храна, растенията бързо увяхват и човекът замърсява жизненото си пространство с хаотични вибрации.
Западни лекари въвеждат речника си нова диагноза "музикален наркоман".

Благодарение на многобройните експерименти се установява, че всички растения и животни предпочитат хармоничната музика. Например, делфините с удоволствие слушат класическа музика особено Бах; чувайки класически творби, акулите се събират от всички краища на брега на океана; растенията и цветята под звуците на класическа музика бързо разтварят листата и цветовете си. И ако класическата музика е доказано, че ускорява растежа на пшеницато, то рок музиката има точно обратния ефект. Доказано е и, че под влияние на класическа музика се увеличава лактацията на кърмещите майки и бозайници, то под въздействието на рок музиката, тя драстично намалява.
В наши дни сме свидетели на все по-голяма склонност към нервност. Тя е следствие от прекалено силната активност в живота. С всеки изминал ден животът става все по-изкуствен и с всяка стъпка човек губи все повече и повече този покой, който е бил основата на човешката раса. Затова сега трябва отново да бъде открито забравеното изкуство на покоя за доброто на човечеството.
Тъй като животът по себе си представлява хармоничен модел, човек трябва мъдро да избере подходящата музика. Но ако разумът и чувствата му са разстроени, а желанията не са пречистени, той може да избере това, което не го предизвиква да промени стандарта си на мислене или живот, а го тласка към избраните от него порочни норми на поведение. Така се обезценява изкуството.

0 коментара:

Публикуване на коментар

AdSense

Предоставено от Blogger.