Биологичният часовник

Хилядолетната древна медицина е открила, че всеки организъм според биологичния часовник в него, има часово време, в което се чистят от токсини определени органи, в конкретни часове на деня. От 5 до 7 часа се чисти дебелото черво; а от 7 до 9 часа – стомаха. В тези часове е вредно да се консумира каквото и да е, защото и една хапка блокира дейността на организма, той започва да смила храната и спира да се самолекува. А знаем, че когато дебелото черво е замърсено с токсини, боледува целият организъм. Същото се отнася и за стомаха. Затова добре е да се закусва най-рано в 9 часа. Обяд в 12 часа. Но след това от 13 до 15 часа се чистят естествено тънките черва. Тогава също не бива да се яде нищо. При хора, не свикнали да ядат малко – не е вредно да правят допълнителни закуски, но в 10 ч. или 11 ч., а след обед – в 15 или 16 часа. След това вечеря в 17 часа за болни хора, за здрави – най-късно в 18 часа, защото след 19 часа започва да се пречиства кръвообращението. А знаем, че щом кръвта е замърсена, човек вече боледува. Оставим ли организма сам да пречиства кръвта, ние естествено сме здрави хора. Но ако ядем след 19 часа, увреждаме директно нервната система, жлъчен мехур, черен дроб, бели дробове, така поддържаме непрестанно болестно състояние. Желаем ли да се излекуваме, дори не е необходимо да постим – достатъчно е да дадем възможност организмът да си свърши съвестно работата.ю

Само при болни хора е нужно да се премине към диета – тридневна или шестдневна, в комбинация със билколечение, соколечение, водолечение, а при по-тежки случаи, или когато човек иска по-бързо да си помогне – включваме аурикотерапия и лечебна релаксация. Чрез тях помагаме на организма да започне още по-активно самолечение. Самолечител е самият наш организъм.

Има дни от седмицата, в които организмът се чисти сам. Най-важните са сряда и петък. Дълголетниците обикновено са хора, които постят в тези дни. За здрави хора е достатъчно в тези дни да преминат на суровоядство, плодове през целия ден. За депресирани хора – четвъртък от 15 часа до петък 15 часа препоръчваме да пият на половин час по глътка топла вода или билкова отвара, да ядат киснато „млечно жито”, омекнало, изплакнато в 4-5 води. Препоръчваме житото да е грухано, защото поради големия процент от нитрати, люспата на житото е токсична. Наричаме го „млечно”, защото след като се изкисне в студена вода 12 часа, пуска подобно на мляко секретче. В никакъв случай това жито не се подправя с мляко! Това не е жито в млечна зрялост, а както казахме – грухано зряло жито. Едно зрънце от така подготвеното жито захранва организма с килокалории за една седмица. Ние препоръчваме 100 г дневно, това е една кафяна чашка. Яде се като се взема с три пръста, дъвче се бавно, стрива се хубаво, гълтате и посягате пак. Самите дъвкателни движения помагат да се подобри кръвообращението, да се отделят необходимите стомашни сокове и слюнка, които изхвърлят токсините от организма по естествен начин, деинтоксинират. Самото жито е много хранително, то стимулира имунната и кръвоносна система, половата, жизнена енергия, активира както защитните функции, така и хормонално организма. Изчиства шлаките от червата, стимулира пречистването на кръвта, прави много полезни лечебни чудеса. Докато го яде, човек не чувства глад, а ситост. С това дъвкане се лекуват най-тежките заболявания, тютюнопушене, алкохолизъм, рак.

И когато знаем кои храни кога и как да консумираме, по какъв начин да ги съчетаваме, ние ще бъдем здрави, свободни и щастливи хора, а не роби на създадените от самите нас болести, които ни правят нещастни.

От книгата „Храните, които ни лекуват” на доц। Асен Стоянов
Материалът е от http://www.spiralata.net/

1 коментара:

sluncho каза...

super, samo stava duma za slunchevia chas, a ne za oficialniat...

Публикуване на коментар

AdSense

Предоставено от Blogger.