Научете се да се радвате на живота


Няма нищо по-добро за здравето и излъчването ви от това, да се събудите сутрин с усмивка и да си кажете "Животът е прекрасен". Много медицински изследвания са показали, че позитивното мислене е пряко свързано с отделянето на хормони на щастието, които понижават кръвното налягане, разширяват кръвоносните съдове, изобщо действат благоприятно на здравословното състояние.

Никак не е трудно да се научите да се радвате на живота.

  • Първо трябва да установите кои неща ви развалят настроението и да ги изключите от ежедневието си, до колкото е възможно.
  • Сменете досадното звънене на часовника или мобилния телефон с любима песен. Избягвайте хората, местата и ситуациите, които ви дразнят. Не попадайте в конфликтни ситуации особено когато спорът не засяга лично вас.
  • Отделяйте време за себе си. Вземете си гореща вана, излезте с приятели, правете всичко, което ви зарежда с положителна енергия.
  • В професионален план анализирайте силните и слабите си страни и поправете пропуските. Така няма да се чувствате подтиснати, когато ви дадат задача, с която знаете, че не можете да се справите. Ако работата не ви харесва, сменете я. Ако не можете да си го позволите, си помислете, че все пак е по-добре да имате лоша работа, отколкото никаква работа.
  • Дори да нямате големи доходи, не си позволявайте това да ви смачква. Има достатъчно хубави неща, които човек може да направи и без много пари. Ако в обкръжението ви пари е равно на популярност, сменете познатите си. Парите наистина са важни, но не са най-важни.
  • Търсете в ежедневието си малките неща, които ви карат да се усмихвате: слънчевото време, разходка в дъжда, първия сняг, пеещите птички, детето на съседите. Има безброй много поводи за усмивка през целия ден, само трябва да се огледате.
  • Една от причините за лошото настроение, особено при жените, е нарушеният хормонален баланс, особено преди цикъл. Следете календарчето си внимателно и когато датата приближи, се контролирайте повече: моментното лошо настроение всъщност е плод на физически дискомфорт, който може да бъде избегнат или поне подтиснат. Не позволявайте на някакви химически съединения да ви скарват с приятелите ви още повече, че след седмица няма да си спомняте дори за какво сте се скарали.
  • Говорете за това, което ви тежи или което ви дразни у другите. Всичко в живота може да се поправи по един или друг начин.
  • Ако и в края на тази статия не сте намерили на какво да се зарадвате в живота си, то вие сте непоправим песимист. Което също си е повод за радост.
по материали от Дар

5 коментара:

Анонимен каза...

ЕМИИ ДА, КАТО НЯМА КИНТИ, КАКВО ОСТАВА ОСВЕН ДА СИ ВНУШИШ, ЧЕ ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН И БЕЗ ТЯХ ...

Анонимен каза...

Ти някога будил ли си се гладен?

Анонимен каза...

Прекрасен е, докато не дойде сметката от Топлофикация или не влезнеш в магазина...съвсем прекрасен е ако чакаш автобус в 3 ч. следобяд или изобщо незнаеш трамвая къде ще те закара, без да е означено наблизо или пък ти потрябва талон от личния лекар...Дали пък не е още по-прекрасен на опашка в здравната каса или пък по пътищата?

Анонимен каза...

скоро не ми се беше случвало да прочета толква посредствена статия

Mina Parcheva каза...

До всички Анонимен - ако очаквате една статия да реши всичките проблеми, които са вкоренени дълбоко във вас, това няма да стане. А ако подобни статии ви карат да се чувствате безсилни, просто не ги четете. Благодаря на всички, които са коментирали - приемам вашите мнения за вид градивна критика! :)

Публикуване на коментар

AdSense

Предоставено от Blogger.