Безпокойство

Физическа блокировка. Безпокойството е безпричинен страх. Човекът, изпитващ непрекъснато безпокойство, живее в болезнено очакване на някаква неясна непредсказуема опасност.

Емоционална блокировка. Постоянното безпокойство пречи на човек да живее в настоящето. Той мисли през цялото време за това, което е преживял той или някой друг. Въображението на такива хора е много развито и те прекалено много мислят за събития, които е малко вероятно да се случат. Такива хора постоянно търсят всевъзможни признаци да оправдаят безпокойството си.

Ментална блокировка. Почувстваш ли, че наближава поредния пристъп на безпокойство, опитай да осъзнаеш, че твоето въображение надделява над съзнанието ти и ти пречи да се наслаждаваш на настоящето. Убеди се, че няма нужда нищо да доказваш. Приеми се такъв, какъвто си, с всичките си достойнства и недостатъци. За да се избавиш от страха пред неизвестността, се постарай да повярваш в интуицията си – тя няма да те подведе, стига да й дадеш възможност. Опитай се и повече да се доверяваш на заобикалящите те хора. Позволи им да ти помогнат, така както могат.

Статията е превод от http://www.angelsay.ru/

Анемия

Физическа блокировка. Анемията е намаляване количеството червени кръвни телца в кръвта. Те доставят на клетките кислород и извеждат от организма остатъчните продукти. Симптомите на анемията са бледост на кожата и на лигавиците, учестено дишане и сърцебиене, силна умора. Освен това болният от анемия може да страда и от главоболие, световъртеж и шум в ушите (признаци за кислородния глад на главния мозък).

Емоционална блокировка. В метафизиката кръвта символизира радостта от живота. Болният от анемия не изпитва такава. Този човек може да изпитва трудности с приемането на своето въплъщение и съвсем да изгуби желание за живот. Той не се съпротивлява на унинието, което все повече го завладява и губи връзка с желанията и потребностите си. Той чувства, че малко по малко увяхва.

Ментална блокировка. Страдащият от анемия трябва да възстанови контрола над живота си и да престане да зависи от другите хора. Той трябва да възприема по-съзнателно негативните мисли, които му пречат да се наслаждава на живота. Освободете в себе си малкото дете, което иска да си играе и да се радва.
Статията е превод от http://www.angelsay.ru/

Аборт


Физическа блокировка. Абортът е прекъсване на бременността преди изтичане на шестия месец или моментът, от който бебето може да оцелее и да се развива нормално. След шестия месец се нарича вече преждевременно раждане. Съществуват следните форми на аборт:

  • Спонтанен аборт. Става внезапно и приключва с изхвърлянето на плода, често вече мъртъв, както и на плацентата.
  • Изкуствен аборт. Тъй като този вид аборти обикновено се извършват при болнични условия и не по-късно от втория месец, вероятността от усложнения е доста по-малка, отколкото при спонтанните аборти.
  • Изкуствен терапевтичен аборт се извършва под лекарско наблюдение в случаи, когато здравословното състояние на жената няма да позволи износването на плод в рамките на пълна бременност.

Емоционална блокировка. В повечето случаи спонтанният аборт е следствие от подсъзнателния избор на майката или душата на детето, което носи. Или душата на детето взема друго решение, или майката не се чувства готова да роди дете. По време на бременността майката и детето си общуват една с друга на различно ниво на душата. Възможно е точно тази детска душа да се върне при следваща бременност при същата жена и тогава абортът не е нищо друго освен отсрочка. Когато жената сама реши да направи аборт, то значи, че тя изпитва силен страх. Ако по време на абортирането възникнат усложнения, към страха се добавя и чувство за вина. Много е важно тя да обясни на душата на детето, че се страхува и си дава право да изпитва такава слабост. В противен случай чувството за вина може да предизвика допълнителни усложнения, ако тя отново забременее по-нататък. Тя постоянно ще мисли за бебето, което е махнала.

По време на терапевтичния аборт жената преживява същото като при спонтанен аборт, с разликата че не може сама да вземе решението и предпочита да го остави в ръцете на лекарите. Може би тя щеше да се чувства много по-виновна, ако бе взела решението за аборта сама.

Абортът или отхвърлянето обикновено съвпада по време с някакъв неуспял проект и несбъднати очаквания. Мислейки за лошото, жената не може или не иска да продължи бременността си.

Ментална блокировка. Неведнъж съм виждала млади жени, които след аборт постоянно страдат от различни заболявания на половите органи. Чувствайки се виновни, че са прекършили човешки живот, те започват да се наказват. Някои жени след аборт продължават да носят т.нар. „психологическо дете” – при тях се раздува коремът, все едно наистина са бременни. При някои в матката се образува фиброма – признак, че не са приели напълно избора си.

Ако ти си направила аборт, трябва да си кажеш, че в настоящия момент раждането на дете излиза извън предела на възможностите ти.

Ако сериозно сте замислили да правите аборт, съветвам настоятелно да обмислите още веднъж. Според мен, ако жена е заченала, това е част от този опит, който тя трябва да научи в този живот и ако не се поддаде на страховете си и повярва в Божествеността си, всичко ще бъде наред. Повечето хора имат много по-голяма сила – и физическа, и психическа – отколкото си мислят и затова дори и да си мислите, че сте стигнали предела на възможностите си, това далеч не е истина.

Много важно е също да не се поддавате на нечие влияние. Постарайте се да установите контакт с душата в утробата ви и вземете сама решение. Ако се решите на аборт, знайте, че постъпката ви към това дете неизбежно ще бъде последвана от някакви последствия, чийто характер ще зависи от причините за аборта. Ако се примирите със себе си, ще ви бъде по-лесно да приемете последствията от решението си.

Вместо да съди дали е добро или лошо дадено действие, мъдрият човек разбира, че всичките му действия и решения носят определени последствия. Ето защо трябва на духовно и емоционално ниво да приемете неизбежността на това, че по-натам може да получиш сериозен отказ или да бъдете отхвърлена. Също така трябва да си кажете, че не винаги трябва да имате успех и да се справяте с проблемите.


Статията е превод от http://www.angelsay.ru/

AdSense

Предоставено от Blogger.